تبلیغات
فایلگاه - معرفی و دانلود فایل کامل گزارش كارآموزی تولید فرآورده‌های بهداشتی شركت پاكشو
 
فایلگاه
درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : صد سو
مطالب اخیر
نویسندگان

گزارش كارآموزی تولید فرآورده‌های بهداشتی شركت پاكشو

  • گزارش كارآموزی تولید فرآورده‌های بهداشتی شركت پاكشو
    گزارش كارآموزی تولید فرآورده‌های بهداشتی شركت پاكشو در 76 صفحه ورد قابل ویرایش
    دسته: کارآموزی
    بازدید: 1 بار
    فرمت فایل: doc
    حجم فایل: 170 کیلوبایت
    تعداد صفحات فایل: 76

    قیمت فایل: 4,000 تومان

    پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.

    پرداخت و دانلود

    گزارش كارآموزی تولید فرآورده‌های بهداشتی شركت پاكشو در 76 صفحه ورد قابل ویرایش

    فهرست

    عنوان                                                                                                              صفحه

    تاریخچه شركت پاكشو.......................................................................................... 3

    مو و لزوم استفاده از شامپوها............................................................................. 4

    شامپو و انواع آن................................................................................................... 7

    دترجنت‌ها (سورفكتانت‌ها) و انواع آن................................................................... 9

    تری اتانول آمین لوریل سولفات............................................................................ 17

    سولفوساكسیناتها.................................................................................................. 17

    فتی اسید آلكانول آمید........................................................................................... 18

    ایمیدازولین‌ها......................................................................................................... 19

    بتائین‌ها.................................................................................................................. 20
    عوامل حالت دهنده مو........................................................................................... 21

    محافظت كننده‌ها.................................................................................................... 22

    عوامل شفاف كننده................................................................................................ 23

    عوامل غلظت دهنده................................................................................................ 24

    افزودینهای كه به پایداری شامپو كمك می‌كنند..................................................... 25

    كف......................................................................................................................... 25

    مواد اولیة شامپو و كنترل كیفیت آنها................................................................... 26

    آب و كنترل كیفیت آن............................................................................................ 37

    فرمولاسیون دو نوع شامپو و مایع دستشویی...................................................... 41

    مراحل ساخت شامپو............................................................................................. 43

    كنترل كیفیت محصول............................................................................................ 45

    روشهای اصلاح محصول...................................................................................... 49

    نرم كننده‌های لباس............................................................................................... 50        

    سفیدكننده‌ها ......................................................................................................... 52

    مایع ظرفشویی....................................................................................................... 55

    جرم گیر................................................................................................................ 58

    شیشه شوی........................................................................................................... 60

    نرم كنندة موی سر................................................................................................ 62

    میكروبیولوژی....................................................................................................... 63

    مقالات

    تاریخچه شركت پاكشو

    شركت پاكشو از سال 1340 در كارخانه كوچك به مساحت 400 مترمربع و تنها 5 نفر در آن مشغول به كار بودند آغاز بكار كرد و نخستین محصول خود یعنی مایع طرفشویی گلرنگ را به بازار فرستاد. یك سال بعد مایع سفیدكنند و پس از چهار سال یعنی در سال 1345 مایع شیشه‌شوی گلرنگ را به بازار مواد شوینده و پاك كننده عرضه كرد شركت پاكشو در سال 1346 یكی از محصولات خود یعنی جرم گیری توالت گلرنگ را وارد بازار كرد و 6 سال بعد یعنی سال 1351 امتیاز تولید چهار فرآوردة‌ یاد شده بطور رسمی به شركت پاكشو واگذار شد و به این ترتیب دورة تازه فعالیتهای تولیدی این شركت تداوم یافت. در طول سالهای 53 و 54 محصولاتی چون پودر لباسشوئی و ظرفشویی و صابون و مایع دستشوئی به بازار عرضه شد.

    پس از انقلاب فرآورده‌هایی در اولویت تولید قرار گرفت كه مواد اولیه آن در شركت وجود داشته باشد. در اجرای این سیاست از سال 68 به بعد تولیدات منحصر به مایع ظرفشوئی، سفید كننده، جرم‌گیر توالت وشیشه‌شوی مورد استقبال فراوان و غیر قابل پیش‌بینی مصرف‌كنندگان قرار گرفت و در نتیجه شركت ناچار شد تشكیلات خودرا گسترش دهد.

    بطوریكه هم اكنون فعالیتهای تولیدی این شركت با استفاده از خدمات كاركنان این واحد در بخش‌های گوناگون تولید، تحقیقات و توسعه كنترل و كیفیت امور اداری و حتی همچنین نظارت دقیق 40 كارشناس مجرب و ماهر در رده‌های دكترا، مهندسی و كارشناسی ارشد با موفقیت ادامه دارد.

    مو و لزوم استفاده از شامپوها:

    ابتدا نگاهی گذرا به ساختان مو خواهیم داشت سپس روشهایی كه مواد مصرفی در شامپوها و حالت دهنده‌های مو می‌تواند ساختمان مو را تحت تأثیر قرار دهند بررسی می‌شوند.

    ساختمان مو بر اساس نژاد، تغذیه ومنطقه‌ای كه فرد در آن قرار دارد و خصوصیات وراثتی متغیر است. ولی به طور كلی سه منطقه در برش عرضی مو دیده می‌شود.

    لایة اول كوتیكول است كه خارجی‌ترین لایة مو است. از پروتئین كراتینه شده تشكیل  شده است و بصورت فلس‌هایی است كه بر روی هم قرار گرفته‌اند. مقاومت موی انسان نسبت به مواد شیمیایی به میزان ضخامت لایة كوتیكول آن بستگی دارد. اگر چنانچه لایة كوتیكول مو آسیب ببیند مو حالت خشكی و خشنی پیدا خواهد كرد.

    لایة كورتكس زیر لایة كوتیكول قرار دارد و قسمت اعظم مو را تشكیل می‌دهد. این لایه از سلولهای سوزنی شكل تشكیل شده كه در طول محور لیف مو قرار دارند. الاستیسیته و قدرت مو به ساختمان كورتكس بستگی دارد. كورتكس از اسیدهای آمینه مانند تریپتوفان و تیروزین واز اجزاء بسیار كوچك معدنی و از تركیبات گوگرددار مانند سیستین تشكیل شده است.

    كانالی كه در مركز مو قرار دارد مدولا نامیده می شود كه معمولاً از كراتین نرم تشكیل شده است. گفته می‌شود كه این لایه بر خواص شیمیایی و مكانیكی مو تأثیر چندانی ندارد.

    لایة كوتیكول مناسبترین لایه برای ایجاد تغییرات ساده در مو می‌باشد. براقیت و نرمی مو توسط افزودن مواد شیمیایی كراتین دار به كوتیكول مو تأمین می‌شود. تشكیل لایه یا فیلمی بر روی تار مو به صورت ممتد یا غیر ممتد باعث بهبود خواص فیزیكی فلس‌های مو، براقیت و نرمی می‌شود كه خود بر خواص نوری مو مؤثر است. برای این منظور می‌توان از یك نرم كنندة اسیدی استفاده كرد.

    در اثر جذب مواد شیمیایی در لایة كوتیكول، براقیت، شفافیت و سهولت برهم لغزیدن تارهای مو بهبود می‌یابد.

    گروههای آمینو آزاد كراتین مو، هر چند منبع الكترون می‌باشند ولی از لحاظ شیمیایی بدون بار هستند. این گروهها می‌توانند از لحاظ پیوند الكترواستاتیكی باتركیباتی كه از لحاظ الكترونی ضعیف هستند پیوند یافته و یك كمپلكس قوی ایجاد نمایند. دترجنت‌های كایتونی به عنوان اسید لوئیس و مو به عنوان بازلوئیس عمل می‌كند وعمل جایگرینی مواد در لایة‌ كوتیكول انجام می‌شود.

    هنگامی كه مو تحت تأثیر مواد شمیایی قرار می‌گیرد كورتكس مو در محل انتهایی مو به صورت بی‌حفاظ باقی می ماند. جایگزین كردن مواد حالت دهنده در این قسمت به علت اندازه بزرگ مولكول محدودیت دارد. بنابراین همانگونه كه یك مولكلول وارد این جزء مو می‌شود می‌تواند از آن جز نیز خارج شود مگر آنكه با لایة كورتكس واكنش‌ دهد.

    مدولا به علت غیر قابل دسترس بودن كمتر در دسترس عملیات حالت دهندگی قرار می‌گیرد.

    ریشة مو مواد چربی را ترشح می‌كند كه این مواد محتوی اسیدهای چرب، روغنهای اولیئك چربیها، هیدروكربنها و استرونیدها می‌باشد.

    به منظور زدودن چربی، لازم است كه ماده‌ای كه چربی را به خود جذب می‌كند كه به نام مواد دیترجنت نامیده می‌شود به شامپو افزوده می‌شود. این ماده باید موجب خیس شدن مو شود. این عمل از طریق كاهش كشش سطحی آب انجام می‌شود. ثانیاً كشش بین چرك و مو باید تا حدی كاهش یابد كه ذرات چرك توسط محلول دیترجنت جانشین گردند.

    در انتخاب دیترجنت لازم است به موارد زیر توجه كنیم:

    1-اثر دیترجنت بر روی سطح مورد نیاز

    3-پایدرای دیترجنت

    3-اثربخشی دیترجنت با غلظتهایی كه از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد.

    اگر دیترجنت را به عنوان پایة شامپویی استفاده می‌كنید باید به نكات زیر توجه كنید.

    1-سرعت و سهولت انتشار شامپو بر روی مو

    2-قدرت كف كنندگی دیتر جنت نظیر كف، سرعت تشگیل كف و پایداری كف درمو

    3-سهولت كاربرد شامپو از نظر شستشوی مو

    4-رنگ و شفافیت شامپو

    5-سهولت شانه زدن موهای مرطوب بعد از استعمال شامپو

    6-موها باید بعد از مصرف شامپو براق گردند.

    7-سرعت خشك شدن موها.

    در شامپوهای جدید الكلهای چربی سولفاته والكل اترهای چربی سولفونه به كار برده می‌شود.

    شامپو و انواع آن:

    یكی از تعاریفی كه برای شامپو ارائه شده به این صورت است.

    شامپو سورفكتانتی (مادة فعال در سطحی) است كه به فرم صحیحی (مایع- جامد یا پودر) تهیه شده و قادر است كه در صورت مصرف در شرایط معین چربی ها و كثیفی را از روی پوست سر و تار مو جدا كند بدون اینكه اثرزیان آوری روی پوست سر یا مو یا سلامتی مصرف‌كننده داشته باشد. بطور كلی ابتدائی‌ترین عملكرد شامپو تمیز كردن مو و پوست سر می‌باشد. پس از آن برای جلب رضایت بیشتر مشتری می‌توان موادی به شامپو افزود تا به مو خاصیت نرمی و لطافت بدهد و نیز می‌توان با طراحی فرمول شامپو خواص دیگری به آن داد برای مثال حداقل كردن تحریك چشم، كنترل شورة سر و یا افزودن مواد دیگری كه شامپو را بیشتر مورد پسند مصرف كننده قرار دهد.

    انواع شامپوها:

    شامپوها به صورتهای مختلفی قابل تهیه‌اند از جمله ‌به صورت: مایع شفاف، لوسیون، خمیر ژل و یا به صورت خشك كه هر یك انواع مختلفی دارد از جمله:

    شامپو مخصوص موهای خشك، معمولی و یا چرب،‌ شامپوی ضد شوره، شامپوی بچه، شامپوی نرم كننده، شامپوهای غیر صابونی و…

    شامپوهای مایع پایدار بوده و به راحتی آنها را می‌توان رنگین و معطر نمود حاوی لوریل سولفات و یا لوریل اترسولفات به علاوه موادی جهت ایجاد كف و غلظت مناسب هستند.

    خصوصیات شامپو:

    در تهیه شامپو به نكات زیر توجه می‌شود:

    1-قابلیت پخش و پراكنده شده شامپو

    2-قدرت كف كنندگی

    3-قابلیت پاك كنندگی

    4-قابلیت شسته شدن توسط آب

    5-به آسانی شانه شدن موها

    6-عدم تولید الكتریسیته

    7-بی‌ضرر بودن موادی كه در ساخت شامپو به كار می‌رود.

    مواد تشكیل دهندة شامپوها:

    1-سورفكتانت ها

    2-مواد پایدار كننده و افزانیده كف

    3-امولسی فایر

    4-مواد افزایش دهندة ویسكوزیته

    5-مواد صدفی

    6-مواد شفاف كننده

    7-مواد حالت دهنده مو

    8-مواد محافظ و آنتی اكسیدان در مواقع لازم

    9-مواد مخصوص از قبیل پروتئین‌ها و ویتامین‌ها و تركیباتی كه جنبة تجارتی دارند.

    10-رنگ

    11-اسانس

    دیترجنت‌ها (سورفكتانت‌ها):

    از دیترجنت‌ها به عنوان مواد فعال درسطح یاد می‌شود. این مواد باعث كاهش كشش سطحی آب می‌شوند. زیرا دارای نیرهای جاذبه بین مولكولی ضعیفتری نسبت به حلال هستند و به این ترتیب تمایل دارند تا به خرج مولكولهای آب در سطح متمركز شوند.

    مواد فعال درسطح می تواند شامل مواد تر كننده، شوینده‌ها، آنتی بیوتیك‌ها، باكتری‌كشها و غیره باشد.

    اسیداستیك:

    اندازه‌گیری درصد خلوص

    به 55/0 گرم از نمونه oc50 آب اضافه  كنید سپس به آن معرف فنول فتالئین اضافه كرده و با سود M1 تیتر كنید.

    دی اتانول آمین:

    درصد خلوص آن 2 گرم از نمونه را وزن كرده داخل ارلن cc250 بریزید و معرف برموكروزل گربن به آن بیافزائید و با محلول N    HCl5/0 تیتر كنید. این كار را برای نمونه و شاهد انجام دهید تفاوت حجم مصرفی برای این دو را حساب كرده در نرمالیته اسیدهیدروكلریك ضرب كرده سپس در جرم مولكولی نمونه ضرب كرده و بر 10 تقسیم می‌كنیم عدد به دست آمده درصد وزنی در اتانول آمین است.

    گلیسیرین:

    اندازه‌گیری درصد خلوص: 1/0 گرم از نمونه را در این cc250 بریزید. Cc250 از محلول 4/21 گرم در لیتر پریدات سدیم به ارلن اضافه كنید و آن را به مدت 15 دقیقه در تاریكی قرار دهید. سپس cc5 محلول 500 گرم بر لیتر اتیلن گلیكول به ارلن اضافه كنید و مجدداً آن را به مدت 20 دقیقه در تاریكی بگذارید. پس از طی مراحل فوق نمونه را در حضور cc5/0 محلول فنول فتالیئن  با سود N1/0 لیتر كنید.

    دی پنتنول:

    درصد فرم آلوهید: cc75 آب اكسیژنه 50% را با معرف برموتیمول بلو و سود N1/0 خنثی كنید وقتی معرف اضافه می‌شود رنگ محلول زرد است با اضافه كردن سود ابتدا سبز و در نقطه پایانی سبز متمایل به آبی ظاهر می‌شود سپس دو ارلن cc250 برداشته

    1: به 5/1 گرم فرمالین، cc25 آب اكسیژنه خنثی شده اضافه كنید سپس cc25 سود N1 همراه با cc25 آب مقطر به آن می‌افزائیم.

    2:در ارلن دوم تمام مواد ارلن 1 را می‌ریزیم به جز فرمالین این ارلن به عنوان ارلن شاهد است.

    در هر دو ارلن را با كاغذ آلومینیومی می‌پوشانیم و به مدت نیم ساعت در حمام بخار آب قرار می‌دهیم. سپس هر دو ارلن را خنك كرده و با N  HCl1 تیتر می‌كنیم. نقطه پایان رنگ زرد طلایی خواهد داشت.

    درصد فرمالدهید برابر خواهد بود با: اختلاف حجم دو ارلن حاصل از تیتراسیون در نرمالیته در جرم مولكولی فرم آلدهید تقسیم بر وزن برداشته شده در ابتدا.

    رنگ:

    رنگ یكی از موادی است كه مصرف آن در شامپو باعث جلب رضایت مشتری می‌شود. رنگهای مصرفی هیچگونه سمیتی نباید داشته باشد. به همین دلیل از رنگهای خوراكی در شامپوها استفاده می كنند. این رنگها به میزان 2- 1 درصد مورد مصرف قرار می‌گیرند. این رنگها به راحتی در آب حل می‌شوند. به عنوان مثال رنگ زرد تارتارازین یكی از پرمصرفترین رنگهای زرد است.

    در كنترل كیفیت رنگ تعیین درجه خلوص آن اهمیت دارد. به این منظور آزمایش زیر را انجام می‌دهند.

    محلول بافراستات آمونیوم 2/. گرم در لیتر تهیه كرده و 1/0 گرم از رنگ مورد نظر را با این محلول بافر با دقت 001/0 گرم در لیتر به حجم می‌رسانند. سپس با محلول شاهد استات آمونیوم در طول موج بین 250 تا 750 nm دردستگاه اسپكترو فتومتر منحنی و حداكثر شدت جذب آن را اندازه‌گیری می‌كنند سپس این منحنی را با منحنی استاندارد هر رنگ مقایسه كرده و با توجه به حداكثر شدت جذب در طول موج معین درجه خلوص رنگ مورد نظر را مشخص می‌كنند.

    اسانس:

    برای معطر شدن شامپو و جلب رضایت مصرف كننده حدود 1/0 درصد اسانس به شامپود افزوده می‌شود میزان اسانس مصرفی به كیفیت اسانس نیز بستگی دارد.

    اسانس ها تركیبی از روغنهای معطر- اكستندرها ومواد fixative می‌باشند. در مصرف اسانس‌ها به تأثیرات مواد اكسید كننده- درجه حرارت و نور خورشید و PH باید توجه شود.

    معمولاً  اسانس در درجه حرارت پایین oc40 به شامپو افزوده می شود.

    از جمله آزمایشهایی كه می‌توان بر روی اسانس انجام دارد تهیه محول 1:1 اسانس و الكل 90% است. در صورت مثبت بودن جواب آزمایش باید اسانس را در نمونه آزمابشگاهی مورد مصرف قرار داد. اسانس نباید بر شفافیت یا بر رنگ شامپو اثر بگذارد. همچنین بررسی بوی اسانس در حدود oc40 می‌باشد. از آنجائیكه درجه حرارت آب مصرفی در حمام از 40 درجه به بالاست و نیز از این درجه حرارت به بعد سرعت تبخیر اسانس بیشتر می‌شود. بنابراین بهتر است میزان بوی آن در این درجه بررسی شود.

    قیمت فایل: 4,000 تومان

    پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.

    پرداخت و دانلود





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :